СБУ минулого року затримала 56 терористичних та диверсійно-розвідувальних груп / ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України минулого року запобігли скоєнню 30 терактів і затримали 56 терористичних та диверсійно-розвідувальних груп.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Петро Порошенко повідомив під час урочистих заходів з нагоди 25-річчя створення СБУ на тренувальній базі Центру спеціальних операцій СБУ "Альфа" у Київській області.

Читайте такожГеращенко розповів про чисельність диверсійної групи, яка готувала замах на нього

Відео дня

"Лише за минулий рік СБУ запобігла скоєнню понад 30 терористичних атак, затримала 56 терористичних та диверсійно-розвідувальних груп", - заявив він.

Також, за словами президента, співробітники СБУ запобігли 15 спробам закласти вибухові пристрої, затримали 46 осіб, причетних до діяльності міжнародних терористичних та екстремістських організацій, з яких 15 перебували у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що українськими правоохоронцями встановлено імена та прізвища співробітників російських спецслужб, причетних до роботи спеціального диверсійно-терористичного центру для вербування раніше судимих громадян України з метою здійснення ними провокацій, диверсій і вбивств на території нашої країни.