Порошенко привітав заяву лідерів Німеччини та Франції / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко відреагував на заклик лідерів Німеччини і Франції Ангели Меркель та Еммануеля Макрона щодо забезпечення перемир’я на Донбасі у зв’язку із початком нового навчального року.

Відповідне повідомлення оприлюднене на офіційній сторінці президента у Facebook.

«Вітаю заяву лідерів Німеччини та Франції із наполегливим закликом, передусім, до Президента Росії, як країни-агресора та сторони конфлікту, забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року», – йдеться в заяві.

Відео дня

Читайте такожМілітаризація Криму триває: окупанти провели запуск крилатої ракети

Порошенко зазначив, що він доручив керівництву ЗСУ продовжувати дотримуватися оголошеного режиму тиші.

«Ця тема, серед іншого, була обговорена під час моєї сьогоднішньої наради з військовим керівництвом у Краматорську. Режим припинення вогню з нагоди початку навчального року має набути всеохоплюючого характеру, створивши сприятливі умови для просування мирного процесу з метою відновлення суверенітету та територіальної цілісності України», – додав президент.

Як повідомляв УНІАН, канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон закликали президента Російської Федерації Володимира Путіна та президента України Петра Порошенка активізувати зусилля з метою виконання Мінської угоди про встановлення режиму припинення вогню на сході України, який є крихким.