Міхеїл Саакашвілі / REUTERS

Народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко показав список народних депутатів, які незаконно перетнули кордон України разом з Міхеїлом Саакашвілі.

Цей перелік він опублікував на своїй сторінці у Facebook:

1. Юлія Тимошенко

Відео дня

2. Сергій Власенко

3. Юрій Дерев'янко

4. Павло Костенко

5. Дмитро Добродомов

Читайте такожАваков відреагував на "прорив" Саакашвілі та запропонував йому два варіанти

Також незаконно перетнув кордон колишній голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Депутатська недоторканність не поширюється на суто кримінальний злочин - незаконне переправлення осіб через державний кордон України", - йдеться у повідомленні Геращенка.

За його словами, інші особи, які незаконно перетнули кордон України, встановлюються слідством й будуть притягнуті до відповідальності згідно із Законом.

Як повідомляв УНІАН, у неділю, 10 вересня, Саакашвілі вдалося перетнути польсько-український кордон у пункті пропуску «Шегині».

Прихильники Саакашвілі прорвали оточення українських силовиків. Вони взяли в щільне кільце політика, а також депутатів і громадських діячів, які його супроводжували, і буквально "внесли" їх на територію України.

Раніше в ДПСУ заявили, що Саакашвілі незаконно перетнув польсько-український кордон. За словами Олега Слободяна, «натовп, серед якого були підготовлені для цього люди, прорвав пункт пропуску «Шегині» з тильної сторони, фактично, можна сказати, вторгся на територію Польщі, забравши Міхеїла Саакашвілі, затіяв бійку з прикордонниками і протягнув Саакашвілі на територію України».