Шкіряк назвав основні версії убивства Окуєвої / Фото сторінка Аміни Окуєвої у Facebook

МВС розглядає дві основні версії вбивства ветерана АТО Аміни Окуєвої - це дії спецслужб Росії та дії осіб, які перебувають на території Чечні. Про це в заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає Еспресо.TV.

Він наголосив, що Окуєва та Адам Осмаєв були особистими ворогами президента Чечні Рамзана Кадирова.

"На моє переконання, замовником цього вбивства є спецслужби Росії. Тобто головними базовими версіями вбивства є їхні дії, а також можливий фактор безпосередньо Чечні, тобто Кадирова, чиїм особистим ворогом були Окуєва і Осмаєв, зважаючи на їхню діяльність. Це основні версії, але слідство відпрацює й всі інші", - сказав Шкіряк.

Відео дня

Читайте такожРеконструкція вбивства Окуєвої: кілер ховався у лісопосадці, очевидці чули кілька автоматних черг (інфографіка)

Він наголосив, що президенту Росії Володимиру Путіну "необхідно розірвати Україну зсередини".

"Почерк цього злочину - цинічний, показовий і зухвалий, який дає розуміння в тому, що головним елементом цієї гібридної війни, яку проти нас веде Росія, є перенесення її з окопів на територію мирної України. Це все робиться з метою посіяти паніку, нагнітати істерію, атмосферу страху, а також недовіру до правоохоронних органів", - прокоментував радник глави МВС.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня автомобіль добровольців АТО Окуєвої і Осмаєва обстріляли на залізничному переїзді біля Глевахи (Київська область), в результаті чого Окуєва загинула. Осмаєв поранений.

Пізніше Осмаєв розповів, що перед обстрілом він з дружиною поверталися до Києва з іншого регіону, за кермом автомобіля перебував він. За словами Осмаєва, на залізничному переїзді їх машину почали обстрілювати. "Все розліталося навколо мене, панель вся", – згадує він.