Проект закону одержано Верховною Радою / фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту проект закону про Вищий антикорупційний суд. Як повідомляється на сайті Верховної Ради, також глава держави зареєстрував у ВР проект закону про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям закону "Про Вищий антикорупційний суд".

Обидва законопроекти зареєстровані 22 грудня.

Вони визначені як невідкладний. Разом з тим тексти документів поки не оприлюднено.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України відкликала депутатський проект закону про антикорупційний суд, щоб президент Петро Порошенко міг внести свій варіант законопроекту.

Читайте такожГлава Венеціанської комісії прокоментував судову реформу в Україні

У Венеціанській комісії вважають, що єдиним шляхом у боротьбі з корупцією на високому рівні в Україні має стати швидке створення високого спеціалізованого Антикорупційного суду, як це передбачено законом «Про судоустрій і статус суддів», судді якого будуть обрані за прозорою процедурою за участю міжнародної спільноти.

Створення Антикорупційного суду є однією з умов продовження співпраці України та її ключевого кредитора - Міжнародного валютного фонду. 8 грудня у МВФ закликали Верховну Раду ухвалити законопроект про Антикорупційний суд як першочерговий.