За прийняття цього законопроекту проголосували 57 сенаторів / flickr.com/photos/lplewnia

У ніч на четвер, 1 лютого, Сенат Польщі прийняв без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Про це повідомляє TVN24.

Як зазначається, голосування відбулося о 3:00 за київським часом. За прийняття цього законопроекту проголосували 57 сенаторів, проти - 23, ще двоє сенаторів утрималися.

Читайте такожГлава МЗС Польщі: держава не змінюватиме караючий за "бандерівську ідеологію" закон

Тепер законопроект має бути направлений на підпис президенту Польщі.

Як повідомляв УНІАН, 26 січня польський Сейм (нижня палата парламенту) проголосував за закон політичного руху Кукіз’15 про заборону пропагування в країні ідеології українських націоналістів.

Цього ж дня у Міністерстві закордонних справ України розкритикували ухвалення Сеймом Польщі закону про заборону ідеології українських націоналістів.

«Прикро, що українська тематика вкотре використовується у внутрішній політиці в Польщі, а трагічні сторінки спільного історичного минулого продовжують політизуватися», - заявили українські дипломати і висловили сподівання, що Сенат Польщі, який має незабаром розглянути зазначений законопроект, «виявить політичну мудрість стосовно питань, які можуть негативно вплинути на розвиток двосторонніх відносин».