Янукович показав журналістам тріщини у стінах свого дому (фоторепортаж)
Янукович показав журналістам тріщини у стінах свого дому (фоторепортаж)

Янукович показав журналістам тріщини у стінах свого дому (фоторепортаж)

16:34, 26.03.2007
5 хв.

Як зізнався журналістам прем`єр, у відповідь на пропозицію перекваліфікуватися з бізнесменів у політики старший син сказав: «Я її (політику) ненавиджу, дивлячись на тебе»...

На останній, п`ятничній, прес-конференції прем`єру задали запитання з підколкою: мовляв, всі високопосадовці до вас вже встигли продемонструвати пресі своє житло. Коли ж перед журналістами відкриються двері «родового замку» Януковичів?

Віктор Федорович тут же, не відкладаючи справу в довгу шухляду, призначив рандеву на найближчу неділю. Щоправда, з числом запрошених вийшла промашка. Спершу прем`єр запросив шістьох «акул пера», повідомивши, що чаю, мовляв, випити запросить, а найбільший стіл, який стоїть у нього удома, – на шість персон. Але тут же відкорегував: одне з місць за столом зарезервував для себе, скоротивши відповідно журналістську квоту на одну голову.

Відео дня
Будинок Віктора Януковича у селі Нові Петрівці, що в 10 кілометрах від Вишгорода

Будинок, у якому розташувалося прем’єрське подружжя, розташований за Києвом, по трасі, що веде у бік Чорнобиля і Овруча, в 10 кілометрах від Вишгорода, в селі Нові Петрівці. Будова, площу якої Віктор Федорович на прес-конференції так і не зміг пригадати, і насправді виявився невеликою (ну, принаймні, порівняно із заміськими резиденціями деяких інших політиків і високопосадовців). Будинок зводили ще в 60-х як держдачу. Наприкінці грудня 2004-го Віктор Федорович отримав його у довічне користування як прем`єр-міністр. А в 2006-му Віктор Ющенко підтвердив за ним це право.

Поки прем`єр демонстрував кабінет, подзвонила теща. Коротенько інтрев`ю телефоном для преси. Подарунки від зятя? - Регулярно. Взаємини? - Чудові. Анекдоти про тещу розповідав? - Він скромний.

На столі - обов`язкові атрибути робочих буднів сучасного чиновника. Міні - скульптурні композиції, тризуб, православний календар, телефон урядового зв`язку, та окуляри, що очікують господаря.

Як з`ясували прискіпливі журналісти, площа будівлі – приблизно 150 квадратних метрів. Проте, перед прем`єрською четою стоїть інша проблема, що жодним чином не компенсується достатніми площами: ремонт. Прем`єр показував журналістам тріщину в своєму кабінеті. Біля підвіконня. Сказав, що будинок тріщить по швах. Особливо, мовляв, це видно в підвалі. Будівля стоїть на плавунах – через огорожу з металевих прутів видно Київське море, до нього приблизно кілометр. Але Віктор Федорович сповнений оптимізму: «нічого, відремонтуємо». Невже прем`єр встиг забути, що ремонт можна тільки почати, а потім лише тимчасово припиняти.

У цій кімнаті живе онук Віктора Федоровича. Щоправда, не постійно. Рідко, коли навідується. Можливо, саме тому голова Кабміну сказав, що його заповітна мрія - одружити молодшого сина

У будинку постійно проживають двоє: прем`єр з дружиною Людмилою. Віктор Федорович розповів, що неоднораз пропонував переїхати до Київа своєму старшому синові (молодший – депутат Верховної Ради за списком Партії регіонів). Але той відмовився. Як зізнався журналістам прем`єр, у відповідь на пропозицію перекваліфікуватися з політиків у бізнесмени Олександр Янукович сказав: «Я її ненавиджу, дивлячись на тебе». «Але він знає, що я її теж не люблю», додав прем`єр.

Як повідомили журналістам, прем`єр грає на гитарі...

... але цього разу Янукович демонструвати свою музичну майстерність не став, поставшися на те, що інструмент не настроєний

З молодшим сином не все так добре, як бажалося, продовжував ділитися родинними таємницями Віктор Федорович. Мрія батька – оженити ще й молодшого Януковича. Але досі це не вдалося. По-перше: йому, як сказав прем’єр, йому властива родинна риса – він однолюб, й досі перебуває у пошуку. А по-друге: голова родини згадав, що коїлося з батьками нареченої старшого сина, коли вони дізналися, що до їхньої доньки сватається син (тоді) губернатора Донецької області. Ймовірно, батькам нарешеної молодшого зберігти душевний спокій буде ще важче.

За ”столом на шість персон”, про який Янукович також розповідав на прес-конференції, уточнюючи максимально можливу кількість представників преси на один візит, родина Януковичів не часто збирається у повному складі. Віктор Федорович каже, що спокушав старшого сина переїздом до столиці та місцем у списку Партії регіонів. Проте Олександр лишився вірним рідному регіону та своєму бізнесу.

Зате, як сказав Віктор Федорович, з дружиною Людмилою у нього завжди і все добре. Прем’єр досі цінує її вірність. Ще у статусі нареченої вона дочекалася його з тюрми, хоча на той момент не була зв’язана із засудженим офіційними стосунками, й могла відмовитися, як вчиняли багато хто до неї... “Після того, як ми познайомилися у 69-му році, - розповів Янукович, - в 70-му я потрапив до тюрми, вона мене чекала, я звільнився у 72-му. Й одразу після цього через 2 місяці одружився. Вона мене дочекалася.”

Від членства у Лондонському королівському тенісному клубі прем`єр відхрестився. Натомість сказав, что є членом гольф-клубу ”Асторія”. Грає на Оболоні: ”Можу влучати у лунку з 20-30 метрів”.

За матеріалами газети "Сегодня ", 5 каналу

Фото УНІАН, газети "Сегодня " та Tablo ID

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся