Луганський мажор Ландік: я сидітиму у Верховній Раді
Луганський мажор Ландік: я сидітиму у Верховній Раді

Луганський мажор Ландік: я сидітиму у Верховній Раді

13:44, 08.07.2011
8 хв.

"Політвиконком рекомендував внести мою кандидатуру в список уже зараз, але я думаю, що отримаю місце десь у другій сотні. Та в це скликання я й не рвуся – багато роботи тут» (з інтерв`ю трирічної давнини)

Україну пострясло відео з луганського ресторану, де місцевий мажор (одружений, між іншим) жорстоко б`є дівчину за відмову провести з ним час. Хто він, Роман Ландік - депутат, син депутата, племінник депутата?

Молодий політик і успішний бізнесмен

Роман Ландік37-літний Роман Ландік - молодший з когорти Ландіків-депутатів. Найколоритніший із неї - його донецький дядько, народний депутат Валентин Ландік, власник холодильної імперії «НОРД». Батько -  Володимир Ландік - теж нардеп, великий любитель ретро-автомобилів. Володимир відомий своєю скандальною вдачею, а недавно «прославився» завдяки інциденту з патрулем ДАІ.

Відео дня

Сам Роман – депутат двох скликань Луганської міської ради. У минулому скликанні він займався земельними питаннями, а цього разу є головою постійної комісії з питань інфраструктури міста, транспорту й зв`язку, любитель розважальних установ, хороших автомобілів.

Крім того, Роман Ландік – успішний бізнесмен, генеральний директор ТРК «ІРТА», голова наглядової ради АТ «Стахановська швейна фабрика», будує ринок на Східних кварталах Луганська.

Роман закінчив економічний факультет СУДУ в 1996 році за фахом «Управління і організація виробничого підприємства» і відразу пішов працювати в «Норд-сервіс», перший запис у трудовій книжці – виконавчий директор. У 2006 році став депутатом Луганської міської ради від Партії регіонів, заступником голови постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, екології і охорони навколишнього середовища.

"Завжди хотілося зробити щось хороше"

В інтерв`ю, напередодні 33-ліття Ландік говорить про свої плани. Зокрема, про плани стати депутатом ВР.

«Коли глава парламентського Комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко запитав у мене, ким я бачу себе через чотири роки, я відповів йому, що сидітиму в сусідньому кріслі у Верховній Раді.

Я практично впевнений, що стану депутатом парламенту через чотири роки. Хоча політвиконком Союзу молоді регіонів рекомендував внести мою кандидатуру до списку кандидатів уже зараз, але я думаю, що отримаю місце десь у другій сотні. Та в це скликання я і не рвуся – багато роботи тут».

Кажучи про своє ставлення до династичного принципу в політиці, Роман Ландік відзначає, що йому не подобається, коли його ототожнюють із батьком. І хоча, за його словами, у сфері роботи він, безумовно, підлеглий батька і виконує його накази, але завжди має свою позицію і навіть впливає на думку Володимира Ландіка.

«Я в школі був політінформатором, працював у комсомольському осередку в інституті. Я самостійна людина і зробив багато, щоб не говорили, що я нічого не вирішую і роблю щось за порадою керівництва. Хоча, коли мені вигідно, я такий стереотип використовую», — сміючись, зізнається Ландік-молодший.

Ландік упевнений, що люди звичайні і не підозрюють про те, що таке справжня політика. «Чесно кажучи, було бажання скласти з себе депутатські повноваження і піти – нерви на межі. Але я знаю, що у Верховній Раді в тисячу разів важче – я до цього готовий. Мене стільки раз обливали брудом, придумували якісь історії про те, що ми «виганяємо ветеранів», мусували все це, газети з необгрунтованими статтями на сесіях рад роздавали…»

У тому ж інтерв`ю Роман Ландік стверджує, що навряд чи колись піде на державну службу. Говорить, пропозиція перейти на роботу в держструктури в Києві вже надходила, але він не погодився «і впирався ногами й руками».

Говорить, що йому хотілося б щось після себе залишити, зробити щось хороше, прожити життя не дарма. «Все те, що я роблю, я роблю для того, щоб бути щасливим».

Любить відпочивати там, де тепло, і добре переносить спеку.

З того, чим ще живе, окрім роботи, Роман називає шахи: «Одного разу по ЛКТ показували, як я сиджу на сесії і граю в шахи в мобільному телефоні. Обожнюю стратегії і шахи, люблю настільний теніс, тільки ось часу на спорт немає».

Одруження

У травні цього року дружиною Романа стала 21-річна Ганна Тукіш.

Про весілля Романа навіть луганцям стало відомо тільки завдяки російському акторові Станіславу Садальському. Про неї він написав в своєму ЖЖ.

"Ромка - 74 року народження, думав ніколи не одружиться... і на тобі, зустрів Ганну Тукіш. Весілля було бомбове, були перші особи України... попросили їх не фотати. Я підкорився.", - пише в своєму ЖЖ Садальський.

Актор помічає, що найскромнішим подарунком на весіллі стала нитка величезних перлів.

"Найскромніший подарунок - низка величезних перлин від Юлі, а нескромний - автомобіль Bentley від дядька депутата Ради, Героя України Валентина Ландіка", - пише Садальський.

За його словами, весілля пари пройшло в луганському заміському гольф-клубі «Тіфліс», охорону вечора здійснювала "охорона з кулеметами".

"Виписали кухаря з Італії. Під шовковими білосніжними шатрами... море випивки, гори делікатесів. І величезні натовпи охорони з кулеметами. Коли стемніло... був естрадний концерт з українськими і "західними" виконавцями. Коли заспівала Агілера, я пішов шампанити", - розповідає про події вечора актор.

"З приводу весілля найкраще сказали офіціанти: - Ми багато працюємо на ВІП-вечірках. Усі вони, як правило, бездушні! А тут видно, що є любов і дуже хороші люди тут зібралися. Я теж так подумав! Хай щастить!", - резюмує Садальський...

Дівчина, яку побив Ландік, брала участь у конкурсах краси і читала реп

Побита Романом Ландіком дівчина – Марія Коршунова – неодноразово брала участь в конкурсах краси і ставала фіналісткою.

Так, Марія в 2010 році брала участь в конкурсі «Міс MusicРадио-2010». Після виходу до фіналу вона дала інтерв`ю Інтернет-співтовариству «Я – звезда», в якому повідомила, що вона живе в Луганську, на даний момент не вчиться, працює фоторедактором, а у вільний час займається музикою.

«На цей момент я шукаю своє покликання в житті. А оскільки я дуже люблю співати, ми з моєю подругою створили групу «МДЖЕЙ» і найближчим часом ви зможете почути одну з наших пісень на моїй сторіночці на сайті «Я-звезда». Пісня так і називатиметься «Ми- МДЖЕЙ», у цій пісні ми читаємо реп і вона про нас, хто ми і що ми», - розповідає Марія.

Крім того, дівчина була однією з учасниць Всеукраїнського конкурсу фотографій, організованого телеканалом «1+1».

Органи дізнання визнали дії Коршунової мотивованими

З матеріалів органів дізнання, які підтверджені показами свідків.  Роман Ландік разом зі своїм другом Максимом Поляковим проводив час (у відсутності дружини) в одному з найпопулярніших ресторанів Луганська – "Баккара" на вулиці Радянській.

Поляков сів за столик до Коршунової і почав фліртувати. Пізніше підійшов Роман Ландік. Молоді люди запропонували Коршуновій і її подрузі поїхати з ними з ресторану для спільного проведення часу. Пропозиція була зроблена з використанням ненормативної лексики.

Після того, як Коршунова різко відмовила Ландіку, той не тільки образив її, але й облив дівчину соком і схопив за ніс. У відповідь одержав удар графином, який, як зафіксовано в матеріалах справи, не заподіяла йому помітних пошкоджень (медичної допомоги Ландік не потребував). Дії Коршунової органами дізнання були визнані мотивованими, відповідальність за те, що відбувалося лежить на Романі Ландіку.

У свою чергу охорона і керівники клубу "Баккара" побоялися втручатися в те, що відбувалося. Справа в тому, що батько Романа Ландіка, народний депутат Володимир Ландік, погоджував призначення сина на пост голови товариства з захисту прав споживачів в Луганську. Призначення мало відбутися на цьому тижні.

При цьому Роман Ландік категорично заперечує факт побиття. У коментарі телеканалу "Інтер" він заявив, що "просто пояснив дівчині, що пити в такому ранньому віці не можна"...

Володимир Ландік про сина: «Він святий!»

Народний депутат Володимир Ландік прокоментував журналістам історію з побиттям дівчини його сином таким чином: «Ви продажні, брехливі ЗМІ! Мій син святий!».

Володимир Ландік

Зокрема, нардеп коментувати ситуацію відмовився, заявивши, що «ЗМІ пишуть брехню, а потім її не спростовують і обливають людей брудом. Це ваша робота».

«Так само ви писали про те, що я бив охоронця. У мене що, є охоронець? Чого ви не вибачилися? Хлопців тих з роботи вигнали за те, що вони брехали, начальника ДАІ вигнали. Ви пишете тільки бруд - і вам за це платять. Ви продажні, брехливі ЗМІ!», - заявив Володимир Ландік у коментарі журналістам.

Відзначимо також, що Володимир Ландік пообіцяв подати позови до суду на журналістів, які написали про бійку за участю його сина.

Людмила Соколенко (за матеріалами ЗМІ)

 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся