Напад на редакцію МК / Фото Антона Плющенка

На відео хлопець у масці сидить біля стіни під синьо-жовтим прапором та називається представником "автономних націоналістів", які організували "акцію протесту" в Москві. При цьому він звинувачує головного редактора газети "Московский комсомолец" Павла Гусєва у торгівлі людьми.

"Акція протесту, яка була проведена нами в Московії - це попередження всім, хто намагається приховати злочини проти українських жінок, проти української держави, що відбувалися протягом десятиліть бандою, куди входить Павло Гусєв", - заявив невідомий у масці.

На тему: У «Свободі» заперечують причетність до нападу на редакцію газети

Після цього хлопець наводить два випадки, коли українських дівчат нібито було викрадено "бандою Гусєва".

"Ми вимагаємо покарати злочинця, викрадача українських дівчат та сутенера Павла Гусєва і його криваву банду. Ми вимагаємо чесного та прозорого слідства у справі викрадення українських жінок, вимагаємо встановити та притягнути до відповідальності всіх, хто допомагав і допомагає Гусєву уникати законного покарання", - заявив представник "автономних націоналістів".

За його словами, їхнє угруповання не належить до жодної політичної партії.

"Ми поза політикою, ми не належимо до жодних політичних партій і політичних об'єднань. Також ми хочемо сказати, що багатьом легше повірити, що ми найманці, що наша акція була замовна, і набагато легше повірити в це, ніж у те, що бандерівці крокували Москвою", - запевняє невідомий у масці, додавши, що "це було саме так".

Крім того, хлопець зазначив, що якщо Гусєва не буде покарано за допомогою закону, "то українська нація повстане і покарає його самостійно".

Прикметно, що на відеозапису прапор України висить у перевернутому положенні - блакитна смуга долі, жовта - угорі.

Як повідомляв УНІАН, у газеті «Московский комсомолец» заявили про напад на редакцію хуліганів, які вигукували гасла «Слава Україні!», «Героям слава!», «Слава нації».

У прес-службі московської поліції УНІАН повідомили, що не знають, хто саме напав на редакцію газети «Московский комсомолец».

В Міністерстві закордонних справ України повідомили, що перевіряють інформацію про можливу причетність активістів «Свободи» до нападу на редакцію газети “Московский комсомолец”.

За матеріалами: ТСН, УНІАН