Янукович дивиться

Як передає кореспондент УНІАН, про це Президент України Віктор Янукович заявив сьогодні під час поїздки у Кіровоградську область.

Також президент зазначив, що зараз опрацьовуються питання, що стосуються втілення в життя Угоди з ЄС про асоціацію та ЗВТ.

Читайте також: Янукович назвав тиск Кремля головною проблемою у відносинах Києва та Москви

Відео дня

”Положення, які закладені, дозволяють нам оптимістично дивитись на те, що зараз ми маємо умови експорту нашої продукції на європейський ринок. Сьогодні обмеження в торгівлі ми маємо, умовно кажучи, на рівні 30-34%, тобто наш товаровиробник має додаткове мито близько 30%. Це знижує конкурентну спроможність. Зняття цього мита, а в середньому це мито на наші товари в Європі - це стосується сільськогосподарської продукції на рівні 1%. Це означає, що ми отримаємо можливість постачання нашої продукції на умовах значно кращих, ніж зараз. Я сподіваюсь, що поступове введення у дію положень угоди про всеосяжну зону вільної торгівлі створять умови для наших виробників для переходу на нові європейські стандарти”, - наголосив Президент.

Як повідомляв УНІАН, уряд України 18 вересня схвалив проект угоди з Євросоюзом про асоціацію з ЄС, яке передбачає створення зони вільної торгівлі. Україна сподівається на підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом в листопаді на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.