Яценюк

Переговори з владою щодо вирішення політичної і економічної кризи можливі після виконання Президентом Віктором Януковичем трьох вимог - відставка уряду, притягнення до відповідальності всіх, хто виконували незаконні накази і давали накази бити людей на Майдані, звільнення затриманих, які брали участь в мирній акції на Майдані.

Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу у Штабі національного спротиву, повідомили УНІАН у прес-службі «Батьківщини».

Він наголосив, що після цього повинна бути процедура політичних переговорів: "Перше – формування нового технічного уряду. Друге – програма дій уряду, яка передбачає підписання Угоди про Асоціацію з ЄС та отримання фінансової допомоги від МВФ та європейських інституцій. Третє – це шлях до дострокових президентських і парламентських виборів через внесення змін до української Конституції".

Відео дня

На тему: Партія регіонів звинувачує опозицію у підготовці перевороту

"Це план опозиції", - заявив Яценюк.

"Будь-які перемовини можуть розпочинатись тільки після того, коли Віктор Янукович виконає три перші вимоги, які поставила не українська опозиція, а мільйони українців після того знущання і несправедливості, яке відбулось минулого тижня: відставка уряду, звільнення невинних і покарання тих, хто били людей. Після цього ми готові для продовження політичного і економічного діалогу", - наголосив Яценюк.