Самоназваний прем'єр АРК працює над "антикризовими заходами"

У нелегальної влади Криму є варіанти вирішення питання електро - й водопостачання у разі відключення з Києва, заявив в інтерв'ю РИА Новости самоназваний голова Ради міністрів Автономної республіки Крим Сергій Аксьонов.

"Працюємо над антикризовими заходами, у тому числі з російськими колегами. Наприклад, є питання, що робити в разі відключення електроенергії? Хоча в України немає підстав нас відключати: у Криму немає заборгованості ні за газ, ні за воду, ні за світло. З точки зору економіки ми в правовому полі, ніяких проблем немає", - сказав він.

Читайте такожУ Криму збираються перевести у власність ВР АРК низку українських підприємств

Відео дня

Тим не менш Аксьонов не виключає, що кримським властям доведеться готуватися до вирішення проблеми дефіциту енергії. "А якщо будуть диверсії, якщо просто через шкідливість нас захочуть відключити - вони налаштують жителів Криму проти себе і ситуація зайде в глухий кут", - вважає він.

Нелегітимний прем'єр Криму підкреслив, що навіть в такій ситуації "у нас є варіанти, у тому числі з урахуванням допомоги наших (російських) колег, як домогтися, щоб кримчани не відчували нестачі у електроенергії, воді, теплі".

Читайте такожНелегітимний премєр Криму доручив мерам зайнятися пропагандою

Як раніше повідомляв УНІАН, окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними рішення кримського парламенту про призначення Аксьонова прем'єром та проведенні референдуму.

5 березня Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання органів попереднього слідства про затримання голови Верховної Ради АРК Володимира Константинова та депутата цієї ж ради Сергія Аксьонова.