‏@nagolyuk

У Донецьку управління СБУ в даний час підраховує матеріальну шкоду, завдану управлінню після захоплення будівлі мітингувальниками.

Про це УНІАН повідомив керівник прес-групи управління СБУ в Донецькій області Олександр Балабанцев.

За його словами, мітингувальники розбили двері, меблі, а також зруйнували внутрішні перегородки будівлі, «вони явно цілеспрямовано щось шукали». «У нас о 9-й годині ранку відбулася робоча нарада. Зараз займаємося прибиранням у будівлі. І встановлюємо розмір завданої матеріальної шкоди, рахуємо втрати», - сказав Балабанцев.

Відео дня

Читайте такожПутін може використати армію на всій території України - сенатор РФ

Він також повідомив, що співробітники управління розбирають барикади перед будівлею, що складаються з мішків із піском, старих автопокришок, сейфів і меблів, винесених з управління. Зверху барикади були затягнуті колючим дротом. У прибиранні території допомагають комунальні служби міста і Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області.

Балабанцев відмовився коментувати будь-яку інформацію про можливу пропажу або про кількість зброї, що залишилася в будівлі управління.

Водночас деякі ЗМІ писали з посиланням на джерела, що після того як будівлю управління залишили сепаратисти, співробітники СБУ виявили, що кімната для зберігання зброї відкрита. Проте, чи пропала зброя, джерело не повідомляло.

Читайте такожПроти силовиків на сході застосовували зброю, є важкопоранені - Турчинов

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня в Донецьку проросійські мітингувальники штурмом захопили будівлю облдержадміністрації, вимагаючи негайного скликання позачергової сесії облради і ухвалення депутатами рішення про проведення в регіоні референдуму про приєднання до Росії. За фактом захоплення ОДА донецька міліція почала розслідування за ч. 1 ст. 294 ККУ (масові безлади).

7 квітня близько 3.30 ночі група агресивно налаштованих молодих людей увірвалася в будівлю облуправління СБУ і, не висуваючи чітких вимог, зайняла приміщення. За фактом захоплення приміщення СБУ також почато кримінальне провадження за ч.1 ст. 294 УКУ.

Читайте такожРНБО: сепаратисти в Україні не дочекаються російських танків

Того ж дня проросійські мітингувальники, які захопили будівлю ОДА, оголосили про створення суверенної держави «Донецька республіка» і про проведення до 11 травня референдуму.

Пізніше всі відкриті кримінальні провадження були об'єднані та кваліфіковані за ч. 1 ст . 109 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Слідство проводиться слідчим відділом УСБУ в Донецькій області.

У прес-службі обласної прокуратури сьогодні, 8 квітня, повідомили, що ефективні переговори, які були проведені з тими, хто захопив управління СБУ в Донецькій області, вчора завершилися мирним звільненням усіх приміщень і добровільною здачею зброї, зараз управління СБУ повернулося до роботи.