REUTERS

Терористи масово залишають захоплені міста Донецької області і колонами прямують до Донецька, одна з таких колон залишила Костянтинівку, повідомляє видання «Новости Донбасса». 

Терористи мають намір закріпитися в обласному центрі, оскільки розраховують завербувати тут до своїх лав місцеве населення і дістати додаткові ресурси. Це пов'язано з тим, що в результаті дій українських прикордонників і військових значно скоротився потік допомоги терористам з території Російської Федерації. Вони починають відчувати нестачу в зброї, грошах і найманцях. Поки колони бойовиків безперешкодно просуваються територією області. Українська авіація не бомбить їх. 

Як повідомлялося, сьогодні вночі терористи залишили Слов'янськ. 

Відео дня

За даними видання, вночі в місті був серйозний бій. Терористи виїхали на автотранспорті у бік Краматорська і Артемівська. На блокпостах навколо міста залишилася невелика кількість бойовиків з місцевих. Основні адміністративні будівлі міста заміновані.

За словами очевидців, поплічники російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлка) з'явилися в Краматорську, де розмістили прапор "стрєлковців" на міськраді.

Читайте такожВатажок терористів «ДНР» Гіркін втік зі Слов'янська - Аваков

Більша частина терористів прямують до Донецька трасою. 

За інформацією «Новостей Донбасса», в Донецьку місцеві сепаратисти, які називають себе "ДНР", і бандугруповання "Батальйон "Схід" наразі не визначилися, чи співпрацюватимуть із "стрєлковцями". Як відомо, напередодні "стрєлковці" спробували узяти під контроль обласну міліцію в Донецьку, але "Схід" відбив атаку.

Читайте такожПорошенко доручив підняти прапор України над Слов’янськом