REUTERS

Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив заступник генерального прокурора-головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Читайте такожЗагинули всі 49 військових, які знаходилися на борту збитого над Луганськом літака

"В даний час на фінішній прямій перебуває розслідування кримінальної справи за фактом знищення військового літака Іл-76 в Луганську, коли загинули 49 військовослужбовців, було знищено велику кількість техніки і зруйнований військово-транспортний літак", - сказав військовий прокурор.

Відео дня

За його словами, слідство встановило осіб, які планували політ, завдання, здійснювали контроль за їх виконанням. "Не хотів би забігати наперед, хто все ж прийняв рішення, яке спричинило такі наслідки, хто не передбачив загроз", - сказав Анатолій Матіос.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня вночі при заході на посадку в аеропорту Луганська пострілом з російського зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) бойовики збили військово-транспортний літак збройних сил України Іл-76. На борту літака, крім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Всі вони загинули.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "теракт". Також Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно посадових осіб ЗСУ та оперативного штабу АТО, з вини яких загинули 49 військовослужбовців, знищені літак Іл-76, озброєння та військове майно. За даними ГПУ, військові службові особи ДСУ та оперативного штабу управління АТО проігнорували наявну інформацію про активізацію діяльності терористів поблизу аеропорту Луганська, а також інформацію про те, що на їх озброєнні знаходяться переносні ЗРК, і не вжили заходів щодо безпечної посадки літака в районі проведення АТО.