REUTERS

Про це пише оглядач Financial Times Гідеон Рахман, передає ZN.UA. Він цитує аналітика Дмитра Треніна, який вважає, що Кремль може захотіти ще один шматок української території і вирішить організувати повномасштабне вторгнення в Україну.

Читайте такожПутін намагається перетворити Донбас на Абхазію, щоб інвестори боялися йти в Україну

"Західна підтримка України дратує Росію. У відповідь Кремль може повномасштабно вторгнутися в Україну і навіть застосувати ядерну зброю або балістичну ракету, яка здатна нести ядерний заряд, але оснащену неядерної боєголовкою", - цитує Дмитра Треніна оглядач.

Відео дня

Гідеон Рахман пише, що про такий же сценарії йому розповів один з чиновників Польщі. У Варшаві побоюються, що Володимир Путін з часом захоче забрати ще якусь частину України, а потім піде далі, ударивши по країнах Балтії.

Згідно з найгіршим сценарієм, який є у Варшаві, Володимир Путін застосує проти України балістичні ракети, але без ядерних боєголовок. "Небезпека такого вчинку для Росії очевидна. Але підрив обіцянок НАТО захистити Балтію став би справжньою перемогою", - йдеться в статті.

У цей час у Берліні сподіваються, що конфлікт на Донбасі буде вирішено. Але при цьому німецька сторна визнає, що Росія може піти на ескалацію в будь-який момент.