REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив президент України Петро Порошенко сьогодні під час відвідання навчального центру молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України у Черкасах.

За його словами, є лише спеціальний порядок щодо запровадження місцевого самоврядування в Донецькій та Луганській областях та проведення виборів.

Читайте такожЗакон про особливий статус частини Донбасу набув чинності

Відео дня

Вибори на сході мають пройти виключно за українським законодавством під спостереженням міжнародних спостерігачів, наголосив Порошенко.

Як наголосив президент, ті, кому це не подобається, мають піти, звідки прийшли, або ж скласти зброю і скористатися законом про амністію, якщо вони нікого не вбивали.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня під час багатосторонніх переговорів в Мілані за участю президента РФ Володимира Путіна президент України Порошенко заявив, що місцеві вибори на Донбасі повинні пройти відповідно до підписаного ним напередодні закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

"Місцеві вибори, які мають пройти у Донецьку, повинні базуватися на законі, який я вчора підписав. Вибори повинні проводитися на тій території, яка визначена Мінським протоколом станом на 19 вересня", - заявив Порошенко.

16 жовтня Порошенко підписав Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".

Документом визначається тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування, діяльності органів місцевої влади в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Особливий порядок на зазначених територіях запроваджується законом тимчасово, на три роки, від дня набуття ним чинності.

Законодавство України у окремих районах Донецької і Луганської областей на період дії особливого порядку місцевого самоврядування діє з урахуванням особливостей, визначених цим документом.

Управління у містах, селах і селищах здійснюється територіальними громадами через органи місцевого самоврядування відповідно до Конституції та Законів України. Позачергові вибори депутатів районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад, сільських, селищних і міських голів у окремих районах Донецької і Луганської областей призначаються на 7 грудня 2014 року.