Арахамія відповів, коли призначать нового генпрокурора

За його словами, призначення повинно відбутися вже впродовж десяти днів.

Впродовж найближчих 10 днів призначать нового генерального прокурора України.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"В найближчі 10 днів чекаємо призначення нового Генерального прокурора. Його першим і найголовнішим завданням має стати призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, як цього вимагає Президент України", - заявив Арахамія.

Глава "СН" окремо звернувся до Конкурсної комісії з обрання керівника САП з проханням завершити усі необхідні процедури у 10-денний строк.

Звільнення Венедіктової - що відомо

17 липня президент Володимир Зеленський своїми указами відсторонив Івана Баканова від виконання обов'язків голови СБУ, а Ірину Венедіктову - від посади генпрокурора.

Глава держави пояснив своє рішення тим, що через велику кількість зрадників серед працівників органів прокуратури та СБУ, які залишилися на окупованій території і працюють на Росію, виникли питання до глави СБУ і генпрокурора.

19 липня парламент звільнив Баканова і дав згоду на звільнення президентом Венедіктової, після чого глава держави підписав відповідний указ.

У свою чергу радник керівника офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що нові кадрові рішення посилять ефективність роботи ключових органів.

Вас також можуть зацікавити новини: