Арсен Аваков з повагою ставиться до чинного міністра Дениса Монастирського / фото mvs.gov.ua

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував звільнення з Міністерства внутрішніх справ своєї колишньої команди і розповів, як ставиться до чинного глави МВС Дениса Монастирського.

Про це він повідомив в ефірі програми "Народ проти" на телеканалі "Україна 24".

Аваков заявив, що після його відставки "здатних багато на що замінили здатними на все".

Відео дня

Він додав, що з повагою ставиться до чинного міністра Дениса Монастирського.

"Він дуже інтелігентна і пристойна людина, але я не знаю, яким він буде міністром. Я бажаю йому тільки хорошого, тому що міністр внутрішніх справ не повинен бути міністром "чого бажаєте". Це має бути людина, яка повинна говорити "так", коли треба говорити "так", і повинна говорити тверде "ні", - підкреслив екс-міністр.

Він також вважає, що в складних ситуаціях міністр повинен брати на себе відповідальність, незалежно від того, що відбувається - будь-то пожежа в лісі або якась надзвичайна ситуація.

Читайте такожАваков розкрив свої політичні плани, розповівши, від кого "задовбалася" Україна

За словами Авакова, після його відставки на той момент першого заступника голови Нацполіції, начальника кримінальної поліції Євгена Коваля і начальника Департаменту стратегічних розслідувань Руслана Марчука "просто покликали і сказали: "Пишіть рапорт, йдіть".

"Це дуже недостойна ситуація", - сказав він.

Колишній глава МВС заявив, що поліція повинна бути аполітична.

"Якщо поліцейські перебувають на службі у політичної еліти або партії - це не годиться", - додав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, 15 липня Верховна Рада відправила Авакова у відставку з посади міністра внутрішніх справ. Він очолював Міністерство з початку 2014 року.

Сьогодні екс-глава МВС вперше назвав причину своєї відставки.