Росіяни бомбардують, обстрілюють все: лікарні, будинки, школи / фото УНІАН (Андрій Марієнко)

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель підкреслює, що Росія демонструє огидне обличчя війни, яка ведеться у варварський спосіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Боррель сказав на спільному брифінгу з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном перед Надзвичайним засіданням Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі.

"Ми сьогодні бачимо огидне обличчя війни, яке виникає на наших кордонах. І росіяни бомбардують, обстрілюють все: лікарні, будинки, школи. Багато жертв серед цивільних. Це варварський спосіб ведення війни", - заявив Боррель.

Відео дня

Він сказав, що незабаром буде розпочата місія з метою оцінки порушень прав людини, які відбуваються на українській території.

"Це війна Путіна і Путін має зупинити цю війну. Ми залишаємося об'єднаними для того, щоб просити зупинки цієї війни, зупинити та уникнути вбивства невинних людей", - підкреслив Боррель.

Високий представник ЄС додав, що Україні надається озброєння для самозахисту землі, прав і держави.

Також надається допомога біженцям з України. "Вже 1 мільйон людей переступили через наші кордони, і не дуже радісно, що ще більше прийде. Ми застосовуємо санкції, які дійсно вплинуть на російську економіку, вартість її валюти матиме величезні наслідки", - заявив Боррель.

Він закликає Росію припинити порушувати права людей.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Згідно зі свіжими даними, її армія вже вторглася на Чернігівщину.