У відносинах Сполученого Королівства з Росією зберігаються значні складнощі / Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Борис Джонсон в ході розмови з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним підкреслив важливість суверенітету України.

Як повідомляє сайт уряду Британії, Джонсон і Путін провели розмову перед проведенням 26-ї конференції країн – учасниць Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, що відбудеться в Глазго 1-2 листопада.

"Прем'єр-міністр був чітким у визначенні, що поточні відносини Сполученого Королівства з Росією не є тими, яких ми прагнемо. Він сказав, що зберігаються значні двосторонні складнощі (у відносинах), в тому числі отруєння у Солсбері у 2018 році. Прем'єр-міністр також підкреслив важливість українського суверенітету", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомляє сайт Кремля, Путін під час розмови з Джонсоном детально розповів про підхід Росії до урегулювання ситуації на Донбасі при безумовному виконанні Мінських домовленостей.

Читайте такожВ РНБО не хочуть забороняти гастролі всіх російських артистів в УкраїніПри цьому сайт Кремля вперто називає розпочату Росією війну на Донбасі "внутрішньоукраїнським конфліктом".

Раніше повідомлялося, що Україна "дала пораду" ООН щодо протидії агресії Росії.

Вас також можуть зацікавити новини