Кабмін погодив призначення голів Донецької та Рівненської ОДА

Зокрема, на посаду очільника Донецької ОДА погоджено кандидатуру Вадима Філашкіна.

Кабінет міністрів України погодив призначення голів Донецької та Рівненської обласних державних адміністрацій. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Погоджено призначення: Філашкіна Вадима Сергійовича головою Донецької обласної державної адміністрації; Коваля Олександра Сергійовича головою Рівненської обласної державної адміністрації", – заявив він.

Довідка УНІАН. Вадим Філашкін народився 14 червня 1975 року в с. Арбузинка Арбузинський район, Миколаївська область. У 2002 році закінчив навчання у Миколаївському  державному  педагогічному університеті за спеціальністю "Педагогіка і методика середньої освіти. Фізична культура і допризовна підготовка".

У 2008 році отримав освіту юриста у Київському національному університеті внутрішніх справ. З 2019 року займав посаду заступника голови Донецької облдержадміністрації.

Олександр Коваль народився 12 жовтня 1987 року в м.Костопіль. У 2004 році закінчив Костопільську загальноосвітню школу – комплекс І-ІІІ ступенів № 6. З 2004 року по 2009 рік навчався у Національному університеті водного господарства та природокористування за спеціальністю "Екологія та охорона навколишнього середовища".

Трудову діяльність розпочав у 2009 році на посаді спеціаліста І категорії відділу ведення державного реєстру виборців апарату Костопільської райдержадміністрації. Розпорядженням президента від 5 березня 2021 року №176/2021-рп Коваля було призначено головою Рівненської районної державної адміністрації.

Кадрові зміни в Донецькій та Рівненській ОДА

5 вересня президент України Володимир Зеленський звільнив Павла Кириленка з посади очільника Донецької обласної державної адміністрації. На цій посаді Кириленко перебував з 2019 року. Верховна Рада призначила Кириленка на посаду голови Антимонопольного комітету України.

Також Зеленський офіційно звільнив Віталія Коваля з посади голови Рівненської ОДА. 21 листопада Верховна Рада проголосувала за призначення Коваля на посаду голови Фонду державного майна України.

Вас також можуть зацікавити новини: