Олександр Лукашенко / фото REUTERS

Радник голови офісу президента Олексій Арестович заявив, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко веде сепаратні переговори із західними країнами.

Про це Арестович сказав у інтерв'ю для Meduza.

"Білорусь намагалися втягнути у війну дуже активно. Лукашенко петляє як може, і, за нашими даними, активно веде сепаратні переговори із Заходом. Нам і білоруська опозиція про це каже, і західна розвідка. Вони говорять без подробиць, але загальний характер: "Я не винен, він сам до мене прийшов". Але білоруська територія та білоруська військова інфраструктура – ​​аеродроми, бази постачання, залізнична мережа – повністю використовувалися проти нас. Звідти пускали ракети, літала авіація, наступали війська.

Відео дня

Це за визначенням є воєнною агресією. Але ми спеціально не порушували це питання, тому що ми розуміємо саму Білорусь і дуже чітко розділяємо білоруський народ та білоруську владу. А те, що білоруський народ був проти, ми бачили. Наразі білоруську територію використовують дуже мало, практично не використовують. Авіація вже давно не діє, ракети практично не стріляють. Ну, пара епізодичних пусків була. А ще білоруські партизани примудрилися зіпсувати залізничну мережу.

Я їх до цього закликав і на мене в Білорусі завели кримінальну справу за тероризм. Але, як бачите, не дарма закликав. Реально зіпсували, і дуже ускладнили життя російським військам. А Лукашенко продовжує петляти. І за білоруську територію можна більше не хвилюватись", - сказав Арестович.

Як повідомляв УНІАН, за даними ОБСЄ Білорусь не є стороною конфлікту у війні Росії проти України. Однак українська сторона зазначає, що Росія використовує територію Білорусі для того, щоб атакувати Україну.

Нагадаємо, 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає. Але територію Білорусі використовують для нанесення ударів по Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: