Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу / t.me/pgo_gov_ua

Народного депутата підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах. Наразі у нього вдома тривають обшуки. За даними джерела УНІАН у правоохоронних органах, йдеться про парламентаря з фракції "Євросолідарність" Сергія Алєксєєва.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, голові підкомітету у Комітеті Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності повідомлено про підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 КК України). "За місцем проживання підозрюваного тривають невідкладні слідчі дії", - йдеться у повідомленні. 

За даними слідства, нардеп шляхом обману заволодів грошима громадянина Німеччини на суму 50 тисяч доларів.

Правоохоронцями зафіксовано одержання ним 30 тисяч доларів, попередньо, він отримав ще 20 тисяч доларів до цього.

Як уточнили в СБУ, за цю суму нардеп обіцяв "відмазати" іноземця від екстрадиції.

Для цього парламентар "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція вищезгаданої статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, йдеться про депутата від "Євросолідарності" Сергія Алєксєєва.

Фото УНІАН, Олександр Косарєв

Сергій Алєксєєв - що відомо про нардепа

У 2014 році Алєксєєв був обраний до Верховної Ради (8-го скликання) від партії "Блок Петра Порошенка". Був заступником голови Комітету з питань правової політики і правосуддя.

У 2016 році не задекларував внеску на користь партії "Блок Петра Порошенка" - тоді він перерахував 100 тисяч одним платежем. Також депутата "спалили" на кнопкодавстві. Окремо зауважувалося, що фірма Алєксєєва фігурувала в кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків та розтрати ввіреного службовим особам майна.

У 2019-му Алєксєєв знову потрапив до парламенту 20-м у списку партії Порошенка "Європейська солідарність". 

Вас також можуть зацікавити новини: