Народних депутатів будуть вакцинувати препаратом Pfizer / фото УНІАН, Янош Немеш

Народних депутатів України цими днями мають провакцинувати від COVID-19 препаратом Pfizer.

Про це в коментарі УНІАН повідомили кілька парламентаріїв.

Народний депутат від "Голосу" Галина Васильченко зазначила, що депутатів кличуть на масову вакцинацію у Верховну Раду препаратом Pfizer протягом 15-18 червня.

"Надсилали запрошення у фракційні чати, був лист (від Апарату ВР - УНІАН). І, мені здається, що сьогодні прийшло у комітетський чат... Нам повідомили, що можна записуватися. І можна подавати себе і своїх помічників, які працюють не на громадських засадах, а які працюють за строковим договором", - розповіла вона.

Своєю чергою, народний депутат від "Європейської солідарності" Михайло Бондар також підтвердив інформацію щодо вакцинації Pfizer в ці дати.

На уточнення, чи вакцинуватися запрошено усіх депутатів, він зазначив: "Здається, так: депутатів і працівників секретаріату, наскільки я зрозумів".

Текст листа про вакцинацію нардепів

Тим часом політтехнолог Тарас Березовець у своєму Telegram-каналі, опублікував текст запрошення на вакцинацію, яке надійшло нардепам.

Згідно з текстом документа, вакцинація нардепів проходитиме 15-18 червня за попередньо наданими списками. Також для депутатів складуть окремий графік, який їм надішлють згодом.

При собі народним обранцям слід мати паспорт, ідентифікаційний код, заповнену інформовану згоду й оцінку стану здоров'я.

t.me/berezoview

Вакцина Pfizer в Україні

Вакцина Comirnaty - це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у 21-28 днів.

Як повідомляється на сайті МОЗ, Україна вже отримала 234000 доз цього препарату, закупленого державним коштом. Крім того, Україна вже отримала 707850 доз Comirnaty/Pfizer у межах глобальної ініціативи COVAX. Ще 356850 доз надійдуть протягом тижня.

Читайте такожВакцинація від коронавірусу в Україні: як записатися і де отримати щеплення

Зокрема, 9 червня в Україну прилетіли 66690 доз вакцини Pfizer. Вакцину з цієї партії використають для щеплення людей з 1-3 етапів вакцинації:

1-й етап - медики, які працюють із пацієнтами з COVID-19, персонал та мешканці закладів для літніх людей, військовослужбовці на фронті.

2-й етап - решта медичних працівників, люди віком 80+, соціальні працівники.

3-й етап - люди віком 65-79 років, працівники сфери освіти, працівники критично важливих структур державної безпеки (ДСНС, Нацполіції, військово- службовці ЗСУ).

Вакцинація проти коронавірусу в Україні