Чому РФ розганяє заяви про "брудну бомбу"? / фото ТСН

Росія запустила кампанію "брудна бомба". Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба пояснив, навіщо Москва це вкинула в інформаційний простір.

Він в інтерв'ю ТСН назвав три цілі таких заяв РФ.

Перша ціль, за словами міністра, - для внутрішньої аудиторії Росії, мовляв, "ми попереджали, а вони прикривають київський режим". Нагадаємо, Шойгу телефонував міністрам оборони ключових країн ядерного клубу з такими "попередженнями" про "підготовку Україною до застосування "брудної бомби".

Відео дня

"Друга мета цієї операції адресована країнам так званого глобального Півдня. Країнам, де Росія все ще воює за те, щоб її наратив хоч якось сприймався. Вони там розкручують історію про погану Україну, яка готує "брудну бомбу", - додав очільник МЗС України. 

І третя мета, додав Кулеба, - для розкручування маховика цієї історії, нагнітання ситуації. 

"Ну, і головне. Скажу так. Те, що вони зараз роблять із цією історією, телефонуючи на Захід, - це насправді приховане, але відчайдушне благання з ними поговорити", - підсумував очільник українського МЗС.

Як Росія бреше про наміри України застосувати "брудну бомбу"

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу і глава МЗС Росії Сергій Лавров заявляли про те, що Україна нібито може застосувати "брудну бомбу". Шойгу навіть телефонував західним колегам.

24 жовтня глави зовнішньополітичних відомств Великобританії, Франції та США відкинули неправдиві звинувачення РФ про те, що нібито Україна готується застосувати "брудну бомбу".

Зеленський заявив, що застосувати ядерну зброю в Європі може лише один суб'єкт - президент Росії Володимир Путін, а не Україна. "Якщо Росія телефонує і розказує, що нібито Україна щось готує, то це означає одне, що Росія вже все це підготувала", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: