Британія ввела санкції проти російського ЦВК / фото REUTERS

Великобританія запровадила санкції проти російських чиновників за псевдовибори на окупованій частині України.

"Британія запровадила санкції щодо 11 нових осіб у відповідь на спроби РФ використати фейкові вибори, щоб установит контроль над Херсонською, Запорізькою, Донецькою, Луганською областями і Кримом, які є частиною суверенної території України", – йдеться в повідомленні МЗС країни.

Санкції передбачають обмеження на пересування підсанкційних осіб та рух фінансів. Зокрема, під санкції потрапили Центральна виборча комісія Росії та низка російських високопосадовців.

Відео дня

Британський уряд назвав проведені окупаційною владою псевдовибори на захоплених РФ територіях "спробою нормалізувати нелегітимний контроль Росії над суверенною українською територією".

"Не можна проводити "вибори" в чужій країні. Британія ніколи не визнає претензій Росії на територію України. Крим, Запоріжжя, Донецьк, Луганськ і Херсон – це Україна", – сказав британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

Антиросійські санкції Британії

Британія запровадила санкції щодо 1800 осіб та організацій в рамках санкційної політики щодо Росії. З них 1600 підпали під санкції після нападу РФ на Україну.

Також у Британії засудили проведення псевдовиборів окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: