В МЗС призначили нового речника / фото REUTERS

Новим речником Міністерства закордонних справ України став Олег Ніколенко.

Про це йдеться у заяві МЗС у соціальній мережі Facebook.

"У старшій школі я захоплювався іноземними мовами, історією та географією. Тому спочатку здобув філологічну освіту і став перекладачем англійської та арабської мов, а згодом - юристом-міжнародником", - зауважив Ніколенко.

Відео дня

Читайте такожУ перемозі Байдена на виборах в США для України є "хороша і погана новини" – експертка

"Світ дипломатії відкрив для себе у 2008 році, пройшовши конкурс на посаду аташе посольства України в Лівії", - додав він.

"Починаючи з 2011 року, коли в Лівії спалахнула громадянська війна, завдання змінилися. Подекуди в екстремальних умовах наше посольство займалося евакуацією українських громадян. Довелося розлучитися з дружиною та новонародженим сином на довгих півтора року. Саме в цей період прийшло усвідомлене розуміння значення обраної професії", - наголосив дипломат.

Він додав, що після повернення до Києва продовжував займатися регіоном Північної Африки та Близького Сходу.

"Далі професійний шлях повів мене у сферу багатосторонньої дипломатії. Наступні п’ять років мені випала можливість працювати речником Постійне представництво України при ООН", - підкреслив він

Під час роботи в ООН Ніколенко був обраний на посаду віце-голови комітету ООН з питань інформації, брав участь в реформуванні інформаційної політики ООН в контексті протидії пандемії COVID-19.

Раніше речником МЗС була Катерина Зеленко.

За даними джерел УНІАН, рішення про призначення Ніколенка було ухвалено вже давно, очікувався офіційний указ президента про те, що Катерина Зеленко стане послом в Сінгапурі.

Вас також можуть зацікавити: