На думку журналіста, вибори в Польщі мають велике значення для Європи / фото REUTERS

Парламентські вибори в Польщі 15 жовтня визначать членство країни в ЄС.

Журналіст Мирослав Чех в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що партія "Право та справедливість", яка вже 8 років при владі, конфліктує з Євросоюзом.

"Дуже багатьох поляків дістала політика партії "Право та справедливість". Ця партія вже понад 8 років при владі й полякам вже хочеться чогось іншого. В "Право та справедливість" дуже сильно перегнули палку з пропагандою, а також кількість скандалів, повʼязаних з цією партією, дуже сильно вплинуло на позицію людей", - пояснив Чех.

Відео дня

Журналіст зауважив, що більшість поляків розуміють, як парламентські вибори можуть вплинути на майбутнє їхньої країни.

"Люди, які прийшли на Марш мільйона сердець, мають свідомість того, що Польща знаходиться за крок від виходу з Європейського Союзу. Оскільки партія "Право та справедливість" обрали шлях конфронтації з ЄС. Відповідно вони також мають дуже жорстку антинімецьку політику. Також не є таємницею й те, що в партії "Право та справедливість" хочуть дочекатись перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США. Таким чином вони чекають на зміну зовнішньої політики США, а відповідно й самої Європи. Тому більшість поляків вважає, що ставкою на виборах в Польщі є членство їхньої країни в ЄС", - додав він.

Вибори в Польщі

15 жовтня в країні пройдуть парламентські вибори. За оцінками політологів, підсумки голосування можуть призвести до зміни уряду і позбавити лідерства партію "Право і справедливість", якій доведеться формувати коаліцію з іншими політсилами.

Перед виборами правляча партія серйозно загострила свою риторику, намагаючись отримати голоси виборців, особливо фермерів, яким у всьому йде на поступки. За короткий проміжок часу Варшава встигла зіпсувати відносини з Києвом, потім з Берліном і Єврокомісією.

Напередодні виборів екс-прем'єр країни і лідер польської опозиції Дональд Туск закликав збільшити військову допомогу Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: