Антон Поляков помер у ніч на 8 жовтня \ фото УНІАН

Свідчення, які водій таксі, в якому їхав нардеп Поляков, дає зараз під протокол, відрізняються від тих, які він давав під час спілкування з поліцейськими на місці події.

Про це прес-секретар МВС Артем Шевченко повідомив в ефірі "Україна 24". Шевченко нагадав, що таксист спочатку сказав, що випадково підібрав пасажира, проте, за словами прес-секретаря, насправді все було "не випадково, він деякий час їхав за машиною з потерпілим, яка деякий час їздила по місту з іншим свідком".

За словами Шевченка, встановлені всі особи, з якими Поляков того вечора і ночі перебував, контактував, вечеряв, сідав в одну машину і пересідав в іншу. Той факт, що таксист віз пасажира, якому стало погано, встановлено. Є ще третя особа, яка була з ними в компанії. Підозр поки немає.

Відео дня

Читайте такожСмерть Антона Полякова: з'явилось відео останніх хвилин життя нардепа

Щодо факту виявлення метадону Шевченко зазначив, що питання впливу виявленого метадону на сам факт смерті поки залишається. "Але швидше за все, за логікою слідства, до смерті призвело певне з'єднання деяких речовин в організмі потерпілого. Сталося це з доброї волі потерпілого або зі злого наміру інших осіб, а він про це не знав, поки сказати не можемо", - зазначив Шевченко, передає ТСН.

Смерть Антона Полякова

Антона Полякова в ніч на 8 жовтня знайшли в авто таксі співробітники поліції, він був без свідомості. Для нардепа викликали швидку допомогу, але медики не змогли його повернути до життя. 

Правоохоронці розпочали справу за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство") з позначкою "природна смерть". 

Розтин показав, що Поляков помер через гостру коронарну недостатність, гостру ішемічну хворобу серця.

За відомостями нардепа Галини Янченко, в результаті токсикологічного дослідження з'ясували, що Поляков помер через реакцію алкоголю і метадону.