Слова Потураєва спричинили сутичку в Раді / фото УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв заявив, що не погрожував парламентарям з фракції "Опозиційна платформа – За життя", а попереджав про можливість розправи з боку громадян.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Потураєв сказав журналістам, коментуючи ситуацію в сесійній залі парламенту, коли через його висловлювання біля трибуни почалася штовханина між депутатами від "ОПЗЖ" та "СН".

Потураєв зазначив, що готовий давати свідчення, якщо будуть відкриті якісь кримінальні провадження.

"Я знаю точно, що правда на моїй стороні", - додав він.

За словами Потураєва, він не шкодує, що висловлювався на адресу "ОПЗЖ", а вибачився для того, щоб зняти напругу в сесійній залі.

"Я вибачився за те, чого не казав. Це важливо розуміти – я не закликав до фізичного знищення членів фракції "ОПЗЖ", а попередив, що така політика може призвести до того, що народний терпець увірветься, і це закінчиться фізичним насильством", - наголосив Потураєв.

При цьому він додав, що доказом його твердження стане стенограма засідання парламенту.

Читайте такожМедведчук поскаржився на Україну до Європейського суду

Депутат наголосив, що "Слуга народу" ніколи не допустить насильницьких дій, і що єдиний шлях – це політична боротьба.

Також Потураєв сказав, що не бачить жодних підстав для відсторонення його від посади голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 червня, під час розгляду у Верховній Раді законопроекту №4107, яким врегульовується діяльність Нацради з питань телерадіомовлення, виник конфлікт між депутатами від "ОПЗЖ" і Потураєвим.

Депутати від "ОПЗЖ" наполягали на розгляді своїх поправок до законопроекту, і коли після трьох днів їх розгляду документ мали винести на голосування, вони стали біля трибуни і намагалися перешкодити голосуванню.

На різні звинувачення фракції "ОПЗЖ" Потураєв, який з трибуни доповідав щодо законопроекту, заявив, що епоха бідності закінчиться в Україні тоді, коли "закінчиться епоха брехні". При цьому він додав, що епоха бідності закінчиться тоді, коли "повсталий народ викине фракцію "ОПЗЖ" з парламенту і розстріляє".

У відповідь представники "ОПЗЖ" розпочали штовханину біля трибуни, найактивнішим був Ілля Кива. Щоб підтримати Потураєва, до трибуни підійшли депутати від "Слуги народу", і почалася штовханина.

Тоді голова Верховної Ради Дмитро Разумков оголосив у засіданні парламенту 15-хвилинну перерву. Після перерви Потураєв вибачився перед фракцією "ОПЗЖ".

Однак депутати від "ОПЗЖ" вимагали, аби Регламентний комітет парламенту негайно зібрався і надав оцінку висловлюванням Потураєва. Також вони закликали відсторонити його від посади голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики.