Прем'єр Британії Джонсон застеріг світових лідерів від пошуку "поганого миру" для України

Він попередив, що такий сценарій стане катастрофою, яка, ймовірно, надасть сміливості президенту РФ Путіну.

Країни G7 та союзники по НАТО не повинні заохочувати Україну погоджуватися на невигідні умови миру у той час, як жорстока війна Росії затягується.

Про це заявив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, пише Politico.

Джонсон повторив своє занепокоєння тим, що зараз у світі настало багато втоми від України. Він закликав західні держави "дати українцям стратегічну витривалість".

"Моє послання колегам по G7 і в НАТО зокрема… зараз не час домовлятися і заохочувати українців погоджуватися на поганий мир, на мир, заради якого їм пропонують відмовитися від частини території в обмін на припинення вогню", – висловив думку Джонсон.

Він попередив, що такий сценарій стане катастрофою, яка, ймовірно, надасть сміливості президенту Росії Володимиру Путіну і завдасть світу додаткових економічних збитків.

"Настав час визнати, що українцям потрібна допомога, щоб змінити динаміку на Донбасі, в Сєвєродонецьку, а потім у районі сухопутного мосту на півдні", – додав він.

Крім цього Джонсон наголосив на важливості продовольчої безпеки. "Деякі з найбідніших країн світу абсолютно залежать від постачання зерна з України", – сказав Джонсон.

Він виключив відправку флоту для розблокування експорту українського зерна, але наголосив на необхідності знайти спосіб його вивезення.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що його країна готова допомогти Україні з розмінуванням узбережжя Чорного моря і вивезенням зерна.

Вас також можуть зацікавити новини: