Прем'єр Грузії виключив передачу Саакашвілі Україні

Також він заявив, що дострокове звільнення політика не розглядається.

Дострокове звільнення колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі або його передача Україні виключені.

Про це заявив грузинський прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі. За його словами, обидва ці варіанти розвитку подій означали б, що влада Грузії "не поважає законів країни".

Читайте такожСаакашвілі відмовився від будь-якої медичної підтримки-Денісова

"Якщо ми зробимо одне або інше, це означає, що весь наш уряд повинен написати заяву і на наступний день піти у відставку", - сказав Гарібашвілі в інтерв'ю грузинському телеканалу "Імеді", передає ТАСС.

Він також розповів, що Саакашвілі не переводять на лікування в приватну клініку, щоб уникнути зіткнень його прихильників з поліцією. За словами прем'єра, в приватній клініці "немає ніяких умов безпеки". "Нам доведеться розставляти поліцію, застосовувати спеціальні засоби і перебувати у вічному хаосі і заворушеннях", - пояснив Гарібашвілі.

Як повідомляв УНІАН, Саакашвілі, який має громадянство України, заявляв, що полетить до Грузії 2 жовтня - в день місцевих виборів. 1 жовтня в Грузії Саакашвілі затримали і помістили в пенітенціарну установу. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і оголосив голодування.

У Грузії Саакашвілі був оголошений в розшук - він не був на батьківщині останні 8 років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі. Також Саакашвілі є підозрюваним у інших кримінальних справах, серед яких - незаконний перетин кордону. Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

27 жовтня до Грузії не пропустили українського адвоката Саакашвілі і журналіста Дмитра Гордона.