Придбав будинок задешево: щодо мера Рівного відкрили кримінальне провадження

Поліція перевіряє можливе декларування недостовірної інформації.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо мера Рівного Олександра Третяка після того, як журналісти виявили, що він надто дешево придбав новий будинок.

Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань опублікувало видання "Рівне Онлайн". 

Поліція перевіряє повідомлення медіа про те, що міський голова Рівного у своїй декларації більш як вдвічі занизив вартість будинку, який придбав в грудні 2021 року.

Слідчі Рівненського районного управління поліції внесли до ЄРДР відомості за ч. 2 ст. 366-2 ("Умисне декларування недостовірної інформації"). 

Читайте такожУ декларації Медведчука виявили недостовірні відомості на рекордну суму

Задекларовані двоповерховий будинок і земельна ділянка під ним розташовані в селі Бармаках - майже на околиці Рівного.

За інформацією "Рівне Онлайн", будинок продавали за 220 тисяч доларів, а Олександр Третяк, відповідно до декларації, придбав його лише за 102 тисячі доларів.

Частина цієї суми - майже 72 тисячі доларів - нібито кредитні кошти. Решта - нібито власні кошти родини мера.

Однак, зауважують журналісти, навіть якби мер і його офіційно безробітна дружина не витрачали б ані копійки грошей за останні два роки, їм би все одно не вистачило на цей будинок.

"Звідки гроші у Третяка, хто йому їх і за які послуги дав, тепер буде з’ясовувати поліція", - пише видання. 

Наразі у кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування, за результатами мерові можуть повідомити про підозру. 

Якщо факт умисного декларування недостовірної інформації буде підтверджено, Третяка можуть позбавити волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вас також можуть зацікавити новини: