Аналітики розповіли про наміри Кремля / фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін і багато кремлівських чиновників глибоко впровадили в російську свідомість ідеї про те, що в України немає ідентичності і підстав для існування як незалежної держави.

Про це йдеться у підсумковому звіті Інституту з вивчення війни (ISW). Аналітики відзначили, що в РФ вважають, що будь-який український уряд, який не підпорядковується Кремлю, є пішаком Заходу і загрозою для РФ; що українські противники російського правління є нацистами, які хочуть геноциду росіян в Україні; і що у РФ є юридичне, моральне і релігійне зобов'язання викорінити ці надумані загрози і повернути Україні її законне місце як історично російської землі.

В Інституті зазначили, що Путін зробив ці аргументи частиною своєї президентської передвиборної кампанії 2024 року.

Відео дня

Їх навіть включають до навчальних програм по всій РФ та окупованій території України. "Рупори Кремля говорять з російською аудиторією в один голос в цьому дусі. Путін навчає росіян виконувати завдання щодо підпорядкування України, і це навчання не припиниться та не зникне після досягнення угоди про припинення вогню. Фактично, він формуватиме думки та політику своїх наступників на роки чи десятиліття", - вважають експерти.

Таким чином, як вважають в Інституті, завдання, що стоїть перед Україною і Заходом, полягає в тому, щоб після закінчення війни бути готовими протистояти РФ, яка сповнена рішучості досягти своїх первинних цілей, які підкріплені бажанням помститися за свої невдачі в ході війни.

В ISW відзначили, що збиток, який війна завдає російській армії, допомагає знизити ризики швидкого відновлення Росією, але цей ефект носить тимчасовий характер, і його тривалість багато в чому залежить від того, наскільки Путін прихильний швидкому відновленню військового потенціалу Росії. Таким чином, кордон між Росією і Україною, на жаль, стане кордоном потенційно неминучого конфлікту у майбутньому. 

Інші новини про Путіна

Президент України Володимир Зеленський у новорічній промові відзначив стійкість свого народу за часів війни, в той час як російський лідер Володимир Путін підкреслив єдність своєї країни в короткому посланні, і про війну згадав лише побіжно, пише Reuters, аналізуючи новорічні послання двох глав держав.

"Головний підсумок року, його головне досягнення: Україна стала сильнішою", - сказав Зеленський у телевізійному зверненні, яке перемежовувалося кадрами атакованих міст і зустрічами з лідерами західних союзників Києва.

Вас також можуть зацікавити новини: