Дмитро Разумков / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сподівається, що депутати в парламенті переконуватимуть один одного ораторськими здібностями, а не бійками.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на питання, чому в парламенті відбуваються бійки і як цього уникати.

"На щастя, в цьому скликанні була лише одна. А до цього таких проблем в нас не було, сподіваюся, надалі й не буде. Тому що, все ж таки, мені б хотілося вірити, що у народних депутатів головною зброєю є переконання за допомогою своїх ораторських здібностей, а не фізичної культури та спорту", - сказав Разумков.

Відео дня

Він висловив сподівання, що такі ситуації "підуть в історію".

Читайте такожТищенко та Куницький побилися в їдальні Заради: подробиці інциденту (відео)

На питання, чому, на думку голови ВР, в парламенті відбуваються бійки, Разумков зазначив: "Інколи напруження в залі переростає. Закінчуються аргументи. Але коли у тебе закінчуються аргументи - це, в першу чергу, твоя проблема".

Також на уточнення, чи варто тоді посилити покарання для депутатів за таку поведінку, спікер нагадав, що раніше вже були різні ініціативи, зокрема щодо впровадження роботи парламентських приставів.

"Але, об'єктивно, в цьому скликанні такої необхідності немає. Була одна ситуація, яку можна віднести до виключення: Миколу Тищенка та Іллю Киву. А все інше, на щастя, нам вдавалося врегулювати за допомогою діалогу та конструктивної співпраці", - підсумував голова ВР.

Як повідомляли деякі ЗМІ, 29 червня в парламентському буфеті сталася бійка між народними депутатами Миколою Тищенком та Олександром Куницьким (обидва з фракції СН). Куницький нібито звинуватив Тищенка в причетності до корупційних схем, які стосуються видачі документів морякам.