Росія планує значно посилити війська на кордоні з Україною – Блінкен

Держсекретар США заявляє, що подальший розвиток подій залежить виключно від президента РФ Путіна.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен попереджає, що Росія має плани ще сильніше посилити війська на кордоні з Україною, але закликає президента Російської Федерації Володимира Путіна обрати мирний шлях.

Про це Блінкен заявив після зустрічі зі співробітниками Посольства США в Києві, повідомляє "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" (RFE/RL).

Держсекретар США закликав російського президента обрати "мирний шлях" на тлі зростання побоювання, що російське вторгнення в Україну може бути неминучим.

"Я рішуче, рішуче сподіваюсь, що ми зможемо зберігати це питання на дипломатичному і мирному порядку денному, але, врешті-решт, це буде рішення президента Путіна", - заявив держсекретар США.

"Ми знаємо, що є плани підсилити цю силу ще більше у дуже короткий термін, і це забезпечує президента Путіна потенціалом, також у дуже короткий термін, аби здійснити подальші агресивні дії проти України", - наголосив Блінкен.

Читайте такожУ Женеві Блінкен закличе Лаврова відвести війська від кордону УкраїниДержсекретар США Блінкен в Україні: подробиці 

Як повідомляв УНІАН, 19 січня Блінкен прибув до Києва.

Він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Темами переговорів стануть практична підтримка України з боку США і активні дипломатичні зусилля з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

Також планувалось, що Блінкен зустрінеться з членами родин і співробітниками посольства США в Україні, аби "повідомити про зусилля Держдепартаменту стосовно планування на випадок непередбачуваних обставин, якщо Росія обере подальшу ескалацію".

Вас також можуть зацікавити новини: