Зустріч Блінкена і Лаврова відбудеться у Женеві 21 січня / фото REUTERS

У Женеві державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен закличе міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова, аби Росія відвела війська від кордону України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державного департаменту США.

"Державний секретар 21 січня відправиться у Женеву (Швейцарія) для зустрічі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, аби взаємодіяти у напрямках, які становлять спільний інтерес, і щоб наполегливо закликати Росію вжити кроків для деескалації і відведення її військ вздовж кордону України", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСтолтенберг запросив РФ знову зустрітися в рамках Ради НАТО-Росія: про що говоритимуть

Як повідомляв УНІАН, 19 січня держсекретар США Ентоні Блінкен перебуватиме з візитом у Києві. Він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Темами переговорів стануть практична підтримка України з боку США і активні дипломатичні зусилля з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

Також Блінкен зустрінеться з членами родин і співробітниками посольства США в Україні, аби "повідомити про зусилля Держдепартаменту стосовно планування на випадок непередбачуваних обставин, якщо Росія обере подальшу ескалацію".

20 січня держсекретар вирушить у Берлін для обговорення останніх дипломатичних взаємодій з Росією і спільних зусиль для стримування подальшої агресії Росії проти України, в тому числі готовність союзників і партнерів втілити "величезні наслідки і серйозну економічну ціну для Росії".

Вас також можуть зацікавити новини: