США заборонили розвідці передавати Україні частину інформації щодо РФ - The Washington Post

Внутрішня інструкція для співробітників розвідки накладає дві заборони на відповідні типи інформації.

На тлі повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України США розробили вказівки по обміну розвідданими з Україною.

Про це повідомляє The Washington Post. Дане рішення було ухвалено США, щоб уникнути зростання напруженості у відносинах з Росією.

Внутрішня інструкція для співробітників розвідки накладає дві заборони на відповідні типи інформації.

Одна з категорій заборони - обмін розвідданими стосується будь-якої інформації, яка допомогла б Україні атакувати російські об'єкти за її межами.

Мета заборони - утримати США від участі в можливих атаках ,які "Україна може здійснити всередині Росії". 

Зараз співпраця між Києвом і Вашингтоном щодо розвіданих включає інформацію про місцезнаходження і переміщення російських військ, яку Україна отримує "в режимі реального часу", супутникові знімки та звіти, зібрані з конфіденційних американських джерел в США.

Крім того, тепер США не зможуть надавати детальну інформацію, яка допомогла б Україні ліквідувати членів російського військового керівництва вищого рангу, в тому числі начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова і міністра оборони Сергія Шойгу.

Однак ця заборона не поширюється на російських генералів. Разом з тим, за словами американського високопоставленого чиновника, уряд США вирішив не надавати інформацію про їх місцезнаходження в Україні теж.

Допомога Україні:

28 квітня Палата представників США ухвалила закон про ленд-ліз для України, 7 квітня закон підтримав Сенат.

9 травня президент Байден підписав цей документ.

Закон покликаний прискорити передачу військової допомоги шляхом скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто безоплатно передавати озброєння за умови, що країна-одержувач заплатить пізніше.

Вас також можуть зацікавити новини:

"Допоможе подолати ідейних спадкоємців нацистів": Зеленський про ленд-ліз для України

Штурмовик A-10: Чи може ЗСУ розраховувати на поставку цього літака по ленд-лізу

Експерт назвав обсяги та терміни поставки зброї Україні по ленд-лізу