Тимошенко дала кілька порад підозрюваному в держзраді Порошенку

Політик радить п'ятому президенту України вимагати справедливості у всіх судах.

Нардеп, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко порадила п'ятому президенту України Петру Порошенку, якому оголосили підозру у державній зраді, не тікати з України.

Про це політик заявила у прямому ефірі програми "Чергові по країні" на телеканалі "Україна 24".

Читайте такожПорошенко обіцяє повернутися до України в січні (відео)"Я хочу дати кілька дуже важливих порад. Перше: якщо він вірить у свою правоту і якщо в душі і серці у нього все спокійно щодо всіх цих подій, не можна нікуди їхати з країни. Нікуди не потрібно тіткати, не потрібно нікуди їхати. Якщо всередині ти відчуваєш, що ти правий, потрібно залишатися на своїй рідній землі, у себе вдома. Проходити всі правосудні, неправосудні суди і доводити, що ти не порушував закон і що твоя позиція чесна", – наголосила Тимошенко.

Вона вважає, що домогтися справедливості в українських судах буде складно, тому потрібно звертатися до різних судових інстанцій і навіть дійти до Європейського суду з прав людини.

"Я раджу Петру Олексійовичу набратися мужності, впевненості, сміливості. Якщо він вважає, що він правий, нехай йде вперед і доводить це. Це потрібно і для нього, і для країни", – підсумувала Юлія Володимирівна.

Підозра Петру Порошенку 

17 грудня в ДБР заявили, що Порошенко проігнорував слідчих, які намагалися вручити йому повістку про виклик у справі про злочинну схему поставок вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" групою громадян України.

Провадження розслідується за ч.1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні вже повідомили про підозру народному депутату від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

20 грудня Петру Порошенку, який перебуває за кордоном, оголосили про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій. 

Вас також можуть зацікавити новини: