У "Слузі народу" заявили про майбутні зміни в уряді

оновлено

Галина Янченко зазначила, що вже майже всі кандидати на заміну визначені.

Український уряд очікують нові кадрові перестановки. Народні обранці запланували аж п'ять таких змін.

Про це повідомила народний депутат від "Слуги народу" Галина Янченко у своєму Telegram-каналі.

За її словами, вже майже всі кандидати на заміну визначені.

"Наступний пленарний тиждень-два, схоже, нас все ж чекають п'ять кадрових змін в уряді. Кандидати на зміну вже практично всі відомі", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожЗеленський вже визначився з кандидатурою на посаду міністра оборони-АрахаміяПри цьому вона не назвала Міністерства, яких чекають зміни, але вказала, що очікують подання заміни міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Зараз цю посаду займає Олег Уруський.

Оновлено. Водночас, у коментарі УНІАН Янченко на запитання щодо того, про кого саме може йтися, зазначила: "Мінстратегпром вже оголошений. Далі - Міністерство окупованих територій, Міністерство оборони, Міністерство екології і Міністерство економіки".

На уточнення щодо кандидатів на заміну вона розповіла: "По Міністерству окупованих територій і Міністерству оборони - там буде легка, скажімо так, зміна: Резніков йде на Міністерство оборони, а на Міністерство окупованих територій зараз розглядається Верещук (народний депутат від "СН" - УНІАН). І на Міністерство економіки розглядається Юлія Свириденко (заступниця керівника Офісу президента України - УНІАН)".

Крім того, на посаду міністра екології, додала вона, розглядається нинішній заступник міністра Руслан Стрілець.

Янченко зауважила, що це дані саме станом на зараз.

Як відомо, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості наразі очолює Олег Уруський, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України - Олексій Резінков, Міністерство оборони - Андрій Таран, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів - Роман Абрамовський, а Міністерство економіки України - Олексій Любченко.

Відставка Романа Абрамовського - що відомо

19 жовтня стало відомо, що голова Мінприроди Абрамовський написав заяву на звільнення. За словами Давида Арахамії він йде за власним бажанням.

Після цього у "слузі народу" розповіли, хто може стати новим главою Мінприроди. Пост міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України може зайняти народний депутат Андрій Жупанін.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данилов прокоментував відставку глави Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Романа Абрамовського, заявивши, що в цьому "немає нічого особистого".