Україна допоможе Литві боротись із нелегальними мігрантами

Кабінет міністрів має забезпечити надання гуманітарної допомоги Литви для облаштування її державного кордону.

Україна надасть гуманітарну допомогу Литві через наплив нелегальних мігрантів.

Відповідний указ № 341/2021 "Про надання гуманітарної допомоги Литовській Республіці" підписав президент України Володимир Зеленський.

"Документ передбачає сприяння Литві в подоланні наслідків надзвичайної ситуації, що склалася через стрімке збільшення кількості нелегальних мігрантів з території Білорусі", - йдеться у повідомленні.

Згідно з указом, Кабінет міністрів має забезпечити надання гуманітарної допомоги Литви для облаштування її державного кордону.

Читайте також"Дружня допомога": Україна подарує Литві колючий дріт для захисту від нелегалів з Білорусі

Литва і Білорусь: проблема мігрантів

У Литві спостерігається приплив нелегальних мігрантів. З початку липня республіка оголосила надзвичайну ситуацію, на кордоні почалося будівництво огорожі, яку в подальшому планують зміцнити.

У міграційній кризі Литва звинувачує Мінськ. У свою чергу білоруська влада вже заявляла, що справляються з охороною кордону в належній мірі.

Наприкінці травня Лукашенко говорив, що його країна була бар'єром на шляху перекидання наркотиків і нелегальних мігрантів до Литви, через яку нелегали продовжують шлях до Європи, проте з урахуванням політичного тиску Заходу Мінськ може задуматися, чи варто продовжувати це робити.

Згодом Лукашенко сказав, що він не дасть перетворити країну на "відстійник" для нелегалів, а Мінськ займається питанням нелегальної міграції "рівно настільки, наскільки це необхідно, вигідно і фінансово можливо".