Андрій Мельник / фото germany.mfa.gov.ua

Німеччина несе відповідальність за ситуацію в Україні і має забезпечити країну оборонним озброєнням.

Таку заяву посол України в Німеччині Андрій Мельник зробив в коментарі газетам німецької медіагрупи Funke, передає німецький новинний телеканал n-tv.

Читайте такожГлава МЗС Німеччини не підтримала постачання зброї Україні

Відео дня

Мельник закликав Німеччину "відкинути морально хибну політику блокування" та "терміново забезпечити Україну необхідним оборонним озброєнням".

"Ми маємо повне право на самооборону", - наголосив посол.

На його переконання, Німеччина несе "таку ж історичну відповідальність за Україну, як і за Ізраїль". 

"Тому очікується, що масована військова підтримка з боку Німеччини в Києві підвищить ціну запобігання атаці Путіна, що насувається", - зазначив Мельник.

Крім того, дипломат закликав уряд Німеччини старанно працювати над тим, щоб Україна якнайшвидше вступила до НАТО та ЄС. 

"Бо тільки в тому випадку, якщо Україна стане невіднятною частиною Північноатлантичного пакту, Путін назавжди позбавиться спокуси напасти на нас", - сказав Мельник. 

На сьогодні небезпека російського вторгнення в Україну залишається високою. 

"Всі сигнальні вогні блимають яскраво-червоним", - каже посол.

Посол України попередив про наслідки у разі відмови.

"Відмова ФРН від постачання оборонного озброєння викликає величезне невдоволення в українському суспільстві і може мати серйозні наслідки для двосторонніх відносин", - додав посол.

Нагадаємо, 22 грудня офіційний представник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт заявив, що Німеччина готова до будь-яких форматів переговорів із Росією щодо ситуації навколо України.  При цьому представник уряду ФРН додав, що сам Берлін віддає перевагу "нормандському формату" за участю Німеччини, Франції, України та Росії.

Президент Франція Еммануель Макрон заявив, що разом з канцлером Німеччини Олафом Шольцем пропонує провести зустріч у "нормандському форматі".

Вас також можуть зацікавити новини: