Цьогоріч на церемонії вручення "Оскарів" Зеленському знову не дали слова / фото ua.depositphotos.com

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловився про гучний скандал, який розвернувся довкола цьогорічної церемонії вручення "Оскарів". В ефірі "Сніданку з 1+1" на телеканалі "1+1 Україна" він назвав дії організаторів премії "цинізмом".

"Це просто цинізм. Всі носяться із фільмом "На західному фронті без змін", називаючи його геніальним", - каже міністр.

Кулеба зазначив, що стрічка показує, як на війні страждає "маленька людина", а політики десь далеко роблять свою справу.

"Водночас в Україні йде реальна війна, де все це відбувається у набагато гірших масштабах, але на це закривають очі. Реально подивитись і обличчя війні організатори не хочуть", - обурився очільник МЗС.

Проект "Сніданок з 1+1" виходить з 7:00 до 11:00 на телеканалі "1+1 Україна", а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Скандали довкола "Оскара 2023"

Як і минулоріч, так і цього року президенту України Володимиру Зеленському організатори "Оскара" не дозволили звернутися до американців під час церемонії вручення кінонагород. 

Раніше Кулеба наголошував: коли "Оскар" святкують із шиком і вручають статуетку фільму про війну, не можна ігнорувати жахи нинішньої війни в Україні, тому що це лицемірство.

Також на тлі того, що документальний фільм про російського опозиціонера Олексія Навального отримав "Оскар", в мережі здійнялася хвиля критики. Рішення американської Кіноакадемії викликало бурхливу реакцію користувачів.

Вас також можуть зацікавити новини: