Верховна Рада поповниться трьома новими "Слугами народу"

Двоє "Слуг народу" перемогли на проміжних виборах до Ради, ще один зайде до парламенту замість Ірини Верещук.

Центральна виборча комісія встановила результати проміжних виборів народних депутатів в округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область).

Як повідомляє прес-служба ЦВК, в окрузі №184 за Сергія Козиря від "Слуги народу" проголосували 62,6% виборців (21 тис. 365 голосів), відтак його обрано народним депутатом України.

Водночас в окрузі №197 народним депутатом обрано Віталія Войцехівського від "Слуги народу", за якого проголосувало 46,1% виборців (15 тис. 429 голосів).

Читайте такожГоловою партії "Слуга народу" буде жінка - Корнієнко

ЦВК затвердила заміну Верещук у Раді

Центрвиборчком також визнав обраним народним депутатом Сергія Кострійчука. Він зайшов до Ради замість Ірини Верещук, яку призначили віце-прем'єр-міністром - міністром реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Через дострокове припинення її повноважень (як народного депутата) комісія визнала обраним Кострійчука, який на позачергових виборах 21 липня 2019 року був під №140 у виборчому списку партії "Слуга народу".

Як повідомляв УНІАН, 4 листопада Верховна Рада призначила Верещук віце-прем'єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та достроково припинила повноваження Верещук як народного депутата.

Раніше, 31 жовтня в округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область) відбулися проміжні вибори народних депутатів.

Вас також можуть зацікавити новини