Кандидатів на заміну Ткаченку поки немає, керувати Міністерством буде в. о. / фото УНІАН

Кандидата на заміну Олександра Ткаченко на посаді міністра культури та інформаційної політики ще немає. Це питання ще не обговорювалося ні в Кабінеті міністрів, ні у Верховній Раді.

Кілька високопоставлених джерел вважають, що на наступному засіданні парламенту Ткаченка звільнять. При цьому нового міністра поки не призначатимуть. 

"Зараз найбільш вірогідним кандидатом є в. о. - а це за структурою перший заступник міністра", - пише видання "Українська правда".

Відео дня

Таким чином, керувати Мінкультом швидше за все буде Ростислав Карандєєв, який і займає пост першого заступника глави відомства.

Відставка Ткаченка - що відомо

Олександр Ткаченко перебував на посаді голови Мінкульту з червня 2020 року. 11 листопада 2021 року він писав заяву про відставку, але тоді в Раді відмовилися реєструвати документ.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ткаченко піддавався критиці. 20 липня 2023 року президент Володимир Зеленський попросив прем'єр-міністра Дениса Шмигаля розглянути кандидатів на пост міністра культури та інформаційної політики

В цей же день ввечері Олександр Ткаченко подав прем'єр-міністру Денису Шмигалю заяву про відставку з посади міністра культури.

Вас також можуть зацікавити новини: