Експерт пояснив, чому доля режиму Путіна вирішиться до 9 травня / фото REUTERS

Битва за Донбас дійсно стане вирішальною в війні Росії та України. Враховуючи, що ресурси РФ вже на межі, вести війну високої інтенсивності Кремль може ще кілька тижнів, не більше. Але це не означає, що війна скоро закінчиться.

Таку думку висловив військовий аналітик, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак на сайті "Главред".

"Є один нюанс. Путін - прихильник символізму, а тому хоче зберегти обличчя в цій програній війні. Для цього він готує певні заходи, щоб продемонструвати їх і світу, і власному суспільству. Адже після поразки в Україні позиції Путіна настільки похитнуться, що мова піде вже навіть не про відсторонення його від влади, а про фізичну ліквідацію", - упевнений експерт.

Відео дня

За його словами, Путін програв війну за Україну, і саме тому він підлягає фізичній ліквідації.

"Процеси, які він запустив, стали незворотними, а сам він становить небезпеку для всього світу через готовність використовувати ядерну зброю і вдаватися до таких звірств, які вже відбувалися в Україні. До 9 травня доля путінського режиму буде остаточно вирішена", - стверджує Бадрак.

Водночас, через це може відбутися перехід до іншої фази війни.

"Для України найбільш негативний аспект тут може полягати в тому, що Путін перейде до "обкопування" і утримання захоплених позицій. Тоді Україні для того, щоб "виколупати" ворога, буде потрібна дуже потужна зброя. На Заході це дуже добре розуміють, і тому зараз відбувається підготовка українських артилеристів. США надають потужну артилерійську зброю, а також потужні безпілотні комплекси. Водночас Борис Джонсон під час візиту до Індії сказав, що йде підготовка українських розрахунків до застосування нових броньованих ракетних установок Stormer, де використовуються ракети Starstreak, якими можна збивати ворожі літаки і вертольоти. Starstreak вже застосовуються в Україні і знищили чимало російської техніки", - говорить фахівець.

Він упевнений, що вже найближчим часом в Україні з'явиться дуже потужна артилерія західного виробництва.

"Все це істотно поширить можливості розблокування Маріуполя і вибивання російських військ з території України, тобто можна буде активніше йти в контрнаступ. Таким чином, за умови появи нових озброєнь з'являються передумови для українського наступу і все більше підстав вважати, що Україні вдасться здобути перемогу в битві за Донбас", - говорить Бадрак.

Втім, за його словами, вибивання російських військ з території України залежить від багатьох аспектів:

  • від потужності нашого удару під час битви за Донбас;
  • наскільки якісно і потужно Україну забезпечать "важким" озброєнням, яке дозволить на великих відстанях вражати ворога і вибивати його з української території;
  • наскільки верхівка в Росії буде здатна впливати на Путіна і переконати його перейти до переговорів і вже під час переговорів визначити подальший хід війни, а точніше умови виведення російських військ.

Раніше колишній радянський розвідник розповів про настрої в Кремлі. Він переконаний, що нинішнє оточення диктатора не ризикне його повалити.

Вас також можуть зацікавити новини: