Швець вважає, що оточення Путіна не здатне повалити його / REUTERS

В оточенні російського диктатора Путіна на сьогодні немає людей, які могли б повалити його.

Таку думку в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону висловив колишній радянський розвідник, однокурсник Путіна по інституту КДБ Юрій Швець.

Подібний розклад, на його думку, є результатом системного негативного відбору кадрів, який провів Путін.

Відео дня

"Він же сам по собі нікчемність, Бліда міль і Недопалок (за інформацією Швеця, Бліда міль, а також Недопалок і Ботокс – це прізвиська Путіна, - ред.). Такі люди в своєму оточенні не можуть тримати тих, хто розумніший, сильніший. Ці люди для нього небезпечні. Тому всі його заступники, його оточення – вони ще гірше, ніж він. А у тих - ще гірше і так далі", - вважає Швець.

Він також нагадав про членів Радбезу РФ, які брали участь у недавніх засіданнях і "голосували" за агресію проти України.

"Ви ж бачите, хто там був. Це ж нікчеми, сірі миші просто. Для того, щоб задумати і організувати державний переворот, потрібно мати залізні фаберже, скажімо так. Взяти відповідальність на себе. Це могли зробити люди, які прийшли до влади в результаті боротьби. А цих підібрали з підворіття, включаючи Путіна. Такою і має бути людина, не державний муж. Потрібна була слухняна людина, яка буде зберігати активи сімейства Єльцина. Ось і все", – сказав колишній розвідник.

Швець прогнозує, що можливість повалення Путіна з'явиться, якщо він вирішить застосувати ядерну зброю. Під загрозою втрати статків люди з оточення глави Кремля можуть його ліквідувати.

Раніше сьогодні українська розвідка повідомила, що в російській армії і спецслужбах провели кадрові чистки після невдач під час першого етапу війни в Україні. Багато командувачів і військових начальників втратили свої посади.