В Китаї назвали форум G20 "невідповідним місцем" для розмов про війну в Україні

Представник країни зауважив, що безпековим питанням на форумі не місце.

Офіційний представник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь заявив, що на порядку денному форуму країн "Великої двадцятки" (G20) не повинно бути політичних питань і проблем безпеки, зокрема й розмов, що стосуються війни в Україні.

Про це пише CNN.

"Група двадцяти - це головний форум міжнародного економічного співробітництва, і це невідповідне місце для обговорення політичних питань і питань безпеки, таких як Україна", - заявив Чжао.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня американський фінансист і засновник фонду "Відродження" Джордж Сорос у своїй статті, яку опублікувало видання Project Syndicate, зазначив, що перед вторгненням президент РФ Володимир Путін і голова Китаю Сі Цзіньпін оприлюднили великий документ, в якому оголошувалося про тісне партнерство між двома країнами. "Я був здивований, що Сі явно дає Путіну карт-бланш на вторгнення і розв'язання війни проти України", - зазначив Сорос.

Як пише Financial Times, якщо Сі задовольнить прохання Путіна про допомогу, Китай фактично вступить в проксі-війну з США і країнами НАТО, що підтримують Україну. Це рішення може означати кінець глобалізованої економічної системи, що сприяла надзвичайному підйому Китаю за останні 40 років.

Вас також можуть зацікавити новини: