Фото REUTERS

Перед вторгненням РФ в Україну президент країни Володимир Путін зустрівся з главою Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні. В результаті дві країни оголосили про партнерство без обмежень.

Однак, чи дійсно немає обмежень для китайсько-російського партнерства, стане ясно в найближчі дні після повідомлень про те, що Москва звернулася до Пекіна з проханням про військову допомогу, пише видання Financial Times.

Якщо Сі задовольнить це прохання, Китай фактично вступить в проксі-війну з США і країнами НАТО, що підтримують Україну. Це рішення може означати кінець глобалізованої економічної системи, що сприяла надзвичайному підйому Китаю за останні 40 років.

Відео дня

Коротка переможна війна РФ проти України влаштувала б Китай. "Замість цього Росія загрузла. Західний альянс був відновлений, і США і їх союзники оприлюднили новий арсенал економічних санкцій, які будуть виглядати дуже загрозливими в Пекіні", – зазначає видання, додаючи, що Китай не самодостатній ні енергією, ні продовольством. 

Як повідомляв УНІАН, 12 березня американський фінансист і засновник фонду "Відродження" Джордж Сорос у своїй статті, яку опублікувало видання Project Syndicate, зазначив, що перед вторгненням президент РФ Володимир Путін і голова Китаю Сі Цзіньпін оприлюднили великий документ, в якому оголошувалося про тісне партнерство між двома країнами. "Я був здивований, що Сі явно дає Путіну карт-бланш на вторгнення і розв'язання війни проти України", - зазначив Сорос.